Kaz Ciğeri Nasıl Yapılır?



Kaz Ciğeri Nasıl Yapılır?
Kaz ciğeri besleyici değeri ve protein oranı çok yüksek bir besindir. Meze olarak ya da ara sıcak olarak tüketilen kaz ciğeri yaparken de kullanılan malzemeler oldukça önemlidir. Kuzu ciğerine göre daha yağlı olan kaz ciğeri fazlası ile doyurucudur. Bu sebeple yanına eklenen garnitürler ya da sebzeler yalnızca lezzeti arttırmak için kullanılmaktadır. Yağ ve protein içeriğinden dolayı hassas bir ürün olan kaz ciğeri çabuk bozulabildiğinden mümkün olduğunca hızlı yapılmalı ve oda sıcaklığında da uzun süre ile bekletilmemelidir.
Kaz Ciğeri Tarifi için Malzemeler:
500 gr kaz ciğeri
1 adet kuru soğan
2 adet yeşilbiber
1 adet kırmızı kapya biber
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kaz ciğeri tamamen kırıntılardan ayıklandıktan sonra küp küp ya da jülyen şekilde doğranır. Tavaya tereyağı alınır ve ısıtılır. Kaz ciğeri de üzerine ilave edilir ve hafifçe kavrulmaya başlanır. 2Soğanın kabuğu soyulur ve yıkandıktan sonra küçük küpler şeklinde doğranır. Biberler yıkanır, tohumlardan ayıklanır. Kare olacak şekilde doğranır. Soğan ve biberler ciğerin üzerine eklenir. 3Maydanoz yıkanır ve ayıklanır, sonradan ilave edilmek üzere bekletilir.
4Kavrulan ve soğan ile özdeşleşen ciğerin üzerine tuz, karabiber ve kırmızıbiber eklenir. Üzeri kapatılarak kavrulmaya devam edilir. 5Kavrulma işlemi tamamı ile bitince 1 yemek kaşığı zeytinyağı da tencereye eklenir ve üzerine maydanoz serpilir. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra servis tabaklarına alınır ve yemek sıcak iken servis edilir.
Afiyet olsun

CNN ARDAHAN İNTERNATİONAL #cnnardahan #cnn #ardahan #ınternational #cnnardahanınternational #haber #haberler #news #press #gazete #gazeteler #haberleri #ardahanın #sesi #posof #damal #hanak #çıldır #göle #hoçvan #haberleri
Kaz Ciğeri Nasıl Yapılır? Kaz Ciğeri Nasıl Yapılır? Reviewed by MEHMET ALİ ARSLAN ADMİNLERİ VE YAZARLARI on Nisan 06, 2018 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.