8 Kasım 2017 Çarşamba

ARDAHAN GÖLE MOLLAHASAN KÖYÜNE DEV YATIRIM





ARDAHAN GÖLE MOLLAHASAN KÖYÜNE DEV YATIRIM
Ardahan’ın Göle İlçesine bağlı Mollahasan Köyünde bölgenin en büyük ve modern taziye ve Kültür evi hizmete girdi. İçinde spor salonu, mutfak, morg, kütüphane, taziye evi, Kültür evi ve kütüphane, Bayanlar için ayrıca taziye evi ve Köy Muhtar evi yer alıyor.
Mollahasan Köyü Muhtarı Birol Fındıkçı’nın girişimleri sonucu Mollahasan Taziye ve Kültür Evi’nin açılışı Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Göle Kaymakamı Zafer Oktay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Göle Belediye Başkanı Akın ismailoğlu, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, Göle İlçe Başkanı İlhan Gültekin, İl Genel Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.
TAZİYE VE KÜLTÜR EVİ, BİR MİLYON 700 BİN TL’YE MAL OLDU
Hizmet ve hayır konusunda ciddi emekler sarf eden Mollahasan Köyü Taziye ve Kültür Evi’nin yapılmasında büyük emeği olan Mehmet Sıddık Kalkancı, geçtiğimiz yıllarda da 1200 metre mezarlık duvarı, İmam ve Muhtarlık evinin yapımını da üstlenmişti.
Mollahasan Köyü Taziye ve Kültür Evi’nin arsasını Enes Ager tahsis ederken, binanının müteaahitliğini de Erhan Özdenoğlu üstlendi. Mollahasan köyünde yaşayan 35 hane halkı Taziye ve Kültür Evi’nin yapılmasına katkı sunarken, Merkezi İstanbul Esenyurt'ta bulunan Mollahasan köyü Derneği Başkanı Eyüp Keskin’de kısmen katkı sundu.
YABANCI KONUKLAR DİKKAT ÇEKTİ
Mollahasanlı hizmet adamı Mehmet Sıddık Kalkancı ile birlikte Şeyh Abdulgaffur İsa Seyadi er Rifai, Şeyh Abdurrezak Ebu Urva Hama, Resul küçük, Muhammet Aziz Keyali Rifai Halep, Şeyh Muhammet Said Felluce Bağdat’ta Mollahasan Köyü Taziye ve Kültür Evi’nin açılışında hazır bulundu.
Vali Bilmez, Kültür Merkezi ve Taziye Evi’nin hayırlı olması temennisinde bulunarak, yapımında emeği geçen derneklere ve köy halkına teşekkür etti.
Mollahasan Köyü Muhtarı Birol Fındıkçı, "Köylülerimin ve iş adamlarımızın katkılarıyla yaptırdığımız taziye evinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” Dedi haber Erdal Karakaya
Sonraki Next Post
Önceki Previous Post
Sonraki Next Post
Önceki Previous Post