21 Haziran 2024 Cuma

Ardahan Çıldır Dernekler Federasyonu Çıldır Göl Festivaline katılmama kararı aldı






Ardahan Çıldır Dernekler Federasyonu yönetimi; Belediye'nin aldığı karar nedeniyle Çıldır göl Festivaline katılmıyacaklarını duyurdu.



Federasyon'da yapılan açıklama şöyle;

​Geleneksel olarak memleketimizin tanıtımı ve insanlarımızın bir araya gelip memleket hasretini giderdiği Uluslararası Çıldır Göl Festivali ile ilgili son günlerde yaşanan olaylar nedeni ile Çıldır Dernekler Federasyonu olarak aşağıdaki açıklamayı yapmak durumunda kaldık.
Geçmiş dönemlerde federasyonumuzun Göl Festivaline maddi ve manevi olarak bulunduğu destekler çıldır halkının malumdur.
Çıldır Belediye Başkanımız ile bundan önce vardığı mutabakat gereği kışın yapılan Buz Festivalinin organizasyonunu Belediyemiz yaparken yazın yapılan Göl Festivalinin organizasyonunu da Federasyonumuz yapacaktı.
İlgili mutabakat ile ilgili sayın Belediye Başkanımız ile görüşmeler yapılarak mutabakat gereği festival hazırlıkları yönetim kurulumuz tarafından başlatılmış ancak kısa bir süre öne Belediye Başkanlığımız tarafından bizlerle hiçbir şekilde istişare edilmeden Göl Festivalinin tarihi açıklanarak afişleri sosyal medya üzerinden paylaşılmıştır.
Konu ile ilgili varılmış olan mutabakata uymayan bu durum nedeni ile Federasyonumuz bu organizasyonun hiçbir yerinde değildir ve olmayacaktır.
Dolayısı ile Göl Festivali için her sene tahsis ettiğimiz otobüsler bu sene tahsis edilmeyeceği gibi varılan mutabakatın tam aksine davranılması nedeni Federasyonumuz adına festivale herhangi bir katılım sağlanmayacağını üzülerek Çıldır Kamuoyun saygı ile duyuruyoruz.
 
Kemal Şimşir 
Ardahan Çıldır Dernekler Federasyon Başkanı


ARDAHAN İNTERNATİONAL ₺CNN #ARDAHAN #INTERNATİONAL
Sonraki Next Post
Önceki Previous Post
Sonraki Next Post
Önceki Previous Post